Avantajele utilizarii unui cos de fum din inox izolat Leave a comment

Cosurile de fum din inox, izolate, sunt din ce in ce mai utilizate , in ultima vreme . Folosind materiale de calitate (inox , la interior si exterior, cu o grosime de minim 0,5 mm, vata minerala bazaltica pentru izolare) , sunt o modalitate  optima si , de cele mai multe ori , mai ieftina comparativ cu cosurile clasice din caramida .

Comparativ cu cosurile clasice din caramida se monteaza foarte usor si rapid (datorita elementelor modulare si a accesoriilor diverse) si pot fi utilizate pentru evacuarea gazelor de ardere  pentru toate sursele de incalzire (centrale pe lemne, gaz, seminee, termoseminee etc ).

Principalele avantaje ale cosului de fum din inox :

  • Poate fi montat ulterior constructiei casei, functie de dorinte, necesitati, prioritati si alti factori
  • O gama larga de diametre  de cos , in functie de necessitate
  • Datorita dimensiunilor reduse (volum, greutate) ocupa o suprafata mica
  • Poat fi montat atat la interiorul constructiei cat si la exteriorul ei
  • Multitudinea de accesorii permit  solutii constructive diverse (amplasare de la nivelul solului, montaj pe peretele casei, devieri ale streasinei casei , elemente terminale eficiente contra vantului etc )
  • Rezistenta ridicata la atacul chimic in cazul formarii de  condens
  • Rezistenta la inghet si dezghet
  • Rezistenta sporita la socurile termice , in caz de autoaprindere
  • Intretinerea si curatarea usoara

Important de retinut :

Dimensionarea  cosului de fum se va face intotdeauna  consultand un  specialist  functie de sursa de caldura utilizata, tinand seama de diversi factori : puterea cazanului /generatorului de incalzire , tirajul necesar  , inaltimea constructiei etc .  Alegerea corecta a diametrului cosului de fum va permite un tiraj bun la evacuarea gazelor de ardere ceea ce va optimiza  randamentul sursei de caldura si va reduce consumul de combustibil.

PRO INVEST asigura o gama diversificata de cosuri de fum izolate cu vata minerala bazaltica, dublu perete. Acestea asigura rezistenta la actiunea acidului sulfuric, azotic, etanseitate intr-un timp de instalare scurt si siguranta sporita conforma standardelor europene in vigoare.

George Gartan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *